Voedingsadvies en diëtist Westland

Logo diëtist en voedingsadvies

Voedingsadvies Westland; Afvallen, sporten, diëtisten en voedingsbegeleiding

Heb je ook goede voornemens om gewicht kwijt te raken, maar valt het niet mee de daad bij het woord te voegen? Je bent niet de enige. Werk, een druk gezinsleven en het terugvallen in het oude patroon, allemaal redenen waardoor het afvallen moeizaam  kan verlopen. Het vinden van balans tussen de mate waarin je beweegt en een gezond voedingspatroon zijn de sleutel tot succes.

Dat dit niet altijd vanzelf gaat, weten wij als geen ander. Daarom geven wij niet alleen advies, maar begeleiden mensen ook naar een gezonder en fitter  lichaam. Dit is goed voor je lichamelijke gezondheid, maar zeker ook mentaal. Voedingsadvies Westland is gevestigd binnen WestCoastGym. Oftewel; voedingsadvies, diëtisten en de mogelijkheid om te bewegen onder één dak.

Doelstellingen van het afvallen bepalen en bereiken

Aan het begin van het traject worden de doelstellingen bepaald. Doelstellingen die nagestreefd kunnen worden variëren van;

  • Vetmassa verliezen
  • Vet omzetten in spieren
  • Fitter worden
  • Gezonder voedingspatroon
  • Diëten onder begeleiding van diëtist
  • Blijvend Afvallen
  • Gezonder Blijven

Mensen bereiken deze doelstellingen deels door een eerste stap te maken en te gaan sporten. Uiteraard meten wij gedurende het hele traject de voortgang.

De Diëtisten van Voedingsadvies Westland

Voedingsadvies Westland is een diëtistenpraktijk, die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten. Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in overgewicht; obesitas; sportvoeding en/of sportdiëtetiek;  topsport; diabetes mellitus; en voedingsovergevoeligheid en/of voedingsallergieën. De diëtist is uiteraard ook op de hoogte van andere ziektebeelden en daarbij behorende dieetadviezen om gewicht kwijt te raken. Denk hierbij aan;

Ondervoeding en ondergewicht
Ongewenst gewichtsverlies
Diabetes Mellitus
Hoge bloeddruk
Hoog cholesterolgehalte
Kanker
Maag- en darmklachten
Nierziekten
Longziekten (COPD)
Bloedarmoede
Voedselovergevoeligheid
Voeding tijdens zwangerschap

Intakegesprek voedingsdeskundige / diëtist

Tijdens de voedingsbegeleiding wordt allereerst een vrijblijvend intakegesprek gehouden, waarbij alle belangrijke gegevens worden afgenomen. Dit betreft onder andere een gewichtsanalyse, die wordt gemaakt aan de hand van het gewicht, omtrekmaten en vetpercentage.

Vetpercentage meten

Het vetpercentage wordt gemeten door middel van een 4-punts huidplooimeting. Hierna wordt er een persoonlijk op maat gemaakt voedingsschema gemaakt, waarbij diverse variatiemogelijkheden staan verwerkt. Tijdens de vervolgconsulten wordt dit voedingsplan verder bijgesteld, zodat zo snel mogelijk de doelstelling op een zo gezond mogelijke wijze wordt behaald.

Zorgverzekering

Voedingsadvies Westland is een kwaliteitsgeregistreerde diëtistenpraktijk en is aangesloten bij de meeste zorgverzekeraars. Dieetadvies wordt op indicatie door de zorgverzekeraar vergoed. Diëtetiek valt namelijk voor standaard drie uur in de basisverzekering (raadpleeg uw polis voor de voorwaarden en/of voor meer informatie).

 

Wilt u graag afvallen en/ of voedingsadvies. Neem contact op met Sam Olierhoek voor een vrijblijvend intake gesprek.

T: 06-10525102
E: voedingsadvieswestland@hotmail.com

Of neem een kijkje op: www.voedingsadvieswestland.com.

Logo

Lid van NDV

Lid van NDV