Spinning

Wat is Spinning?

 
Spinning is jezelf in het zweet fietsen op de meest opzwepende muziek op een speciale hometrainer oftewel indoor-cycling. De fiets is voorzien van een knop waarmee je de weerstand en dus ook de training steeds zwaarder of lichter kunt maken. Wie naar een spinningklasje kijkt, ziet wellicht wat rood aangelopen, geconcentreerde gezichten. Maar laat je daardoor niet afschrikken: spinnen is een toegankelijke en ontzettend leuke fitnesstraining die je conditie en kracht aanzienlijk verbetert. Wie er eenmaal aan begint, raakt er aan verkocht! En natuurlijk doet onze instructeur er alles aan om keer op keer een gevarieerde les samen te stellen voor jou.

 
 

Spinning met variatie

Spinning wordt op een stationaire fiets uitgevoerd. De oefeningen zijn afwisselend zittend en staand en steeds op verschillende weerstand niveaus. Met behulp van een speciale functie kan je zelf de weerstand bepalen binnen en buiten de grenzen van je eigen kunnen. Ben je een gevorderde spinner/fietser of van nature sportief aangelegd en hou je wel van een stevige work-out? Dan raden wij je aan om te gaan intervallen tijdens het spinnen. Ook kan je kiezen om lekker te klimmen tijdens een spinning les. Wij werken met verschillende instructeurs die elk een eigen lesvorm aanbieden.

Afvallen & fitter worden

Met het juiste tempo is spinning/fietsen erg goed om vet te verbranden en dus zeer effectief voor het afvallen. Intervallen is ook zeer effectief tijdens het spinnen. Zo kan je in een kortere tijd, net zoveel calorieën verbranden als wanneer je een vast en rustiger tempo hanteert. Probeer ook meerdere houdingen aan te nemen tijdens de spinning les. Hierdoor zal je dus ook nog eens meer je bovenlichaam trainen, wat zeker ten goede komt voor het afvallen. Eigenlijk is spinning voor iedereen geschikt!

Tijden Spinninglessen:


Dinsdag: 19.30 - 20.15
Woensdag: 19.00 - 19.45
Donderdag: 19.30 - 20.15
Zaterdag: 09.00 - 09.45
Zondag: 09.15 - 10.00

 
Eerst een keer warmdraaien en ondervinden of spinning ook wat voor jou is? Dat kan. Download onze Workoutpas en laat ons weten wanneer je langskomt. We zien je dan graag verschijnen tijdens een gratis proefles. Ben je overtuigd dat je gedurende een langere periode fitter wilt worden, je conditie wilt verbeteren of afvallen? Dan vind je hier de tarieven en de mogelijkheid om je aan te melden.

 
 
Be fit with WestCoastGYM