Pilates lessen WestCoastGym

Voordelen van Pilates

Pilates is een leuke en effectieve manier om te werken aan je gezondheid en zonder dat de spiervergroting, zoals bij gewichten. De spieren worden lang en soepel en je zorgt gelijk preventief voor je lichaam. Door Pilates ligt je focus ook  grotendeels op de rechte buikspieren en het verbetert je houding. Dit heeft baat bij bepaalde activiteiten in het dagelijkse leven en geeft ondersteuning bij andere sporten.

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt isUiteindelijk versterkt Pilates de hele ‘core’ en zorgt het voor meer balans en geeft het je innerlijke rust.

 

Spiergroepen & Evenwicht

Pilates is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en lengte geeft om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het onder lichaam is namelijk ook betrokken bij Pilates en draagt bij aan slanke dijbeenspieren en strakke billen. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Je core ziet men ook wel als je romp of kern van je lichaam. Zie dit als een grote riem van spieren rondom je rug, buik en bekken. Deze spieren gebruik je eigenlijk bij als je activiteiten in het dagelijks leven. Een stabiele en sterke kern vermindert het risico op lage rugpijn, nekklachten, overige blessures en daarom is het verstandig om je core-stability te blijven uitdagen. Pilates is daar de perfecte workout voor!

Fun factor

De ‘fun’ moet je zoeken dat je met z’n met veel plezier naar de Pilates les komt en werkt aan een beter gestel van lichaam en geest. Rust en balans brengen in je hectische levensstijl, zodat je iedere dag weer met frisse moed je dag kan beginnen. Blijf blessure vrij met Pilates!

Een Pilates weetje

Wanneer je huisarts je verwijst naar een Pilates les, dan kan dat worden gezien als fysiotherapie en wordt dit eventueel vergoedt door de verzekering. Of ga in plaats van fysiotherapie Plates proberen!
Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt en de therapie kan behulpzaam zijn bij revalidatie voor zieken en bij chronische aandoeningen. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.

Pilates Les volgen

Ook de mogelijkheden van Pilates ervaren via een gratis proefles? Dat kan. Download onze Workoutpas en laat ons weten wanneer je langskomt. Ben je overtuigd dat je gedurende een langere periode fitter wilt worden, je conditie wilt verbeteren of afvallen? Dan vind je hier de tarieven en de mogelijkheid om je aan te melden.

Trainingstijden
Maandag 18-30 – 19.15

Be fit with WestCoastGym!