Martial Arts

Effectieve combatlessen

In samenwerking met het Combat Training Center biedt WestCoastGym leuke, leerzame en effectieve combatlessen aan voor jong en oud. Het Combat Training Center (Naaldwijk) is dé Westlandse specialist op het gebied van Martial Arts (vechtkunst) en conditietraining. De lessen worden verzorgd door gedreven en gediplomeerde trainers, die een aantal uren per week hun werkterrein verplaatsen naar het sportcentrum van WestCoastGym. Er zijn twee lesprogramma’s: West Martial Arts (vanaf 16 jaar) en Kids Martial Arts.

Drie onderdelen

Een volledige West Martial Arts-combatles bestaat uit drie op elkaar aansluitende onderdelen, die in totaal zo’n twee uur duren. Dat lijkt misschien lang, maar de tijd vlíegt om. De verschillende onderdelen zijn echter ook afzonderlijk te volgen, zodat iedereen zijn of haar eigen training kan samenstellen.

De trainings-onderdelen

WMA 1) Combat Cross Interval (ca. 35 minuten)
Een combinatie van mixed Martial Arts-circuittraining, crossfit-achtige workouts en insanity workouts. In een korte tijd wordt er op een unieke wijze effectief gewerkt aan spierversterking, lichaamsflexibiliteit en uithoudingsvermogen.

WMA 2) Combat Kickboxing (ca. 40 minuten)
Er wordt getraind met bokszakken en bokspads. Ook kan er onderling worden gespard. Semi-contact welteverstaan, want op blessures zitten we niet te wachten. Wie desondanks niet wil sparren kan een aangepaste les volgen. Minstens net zo leuk. In de Combat Kickboks-training zijn elementen uit meerdere vechtsporten verwerkt (zoals Capoeria en Taekwondo).

WMA 3) Combat Defence System (ca. 40 minuten)
Combat Defence System, ofwel CDS, is een zelfverdedigingssysteem die is gebaseerd op Pangamot (Filipijns Empty Hand System) en het Jeet Kune Do van Bruce Lee. Ook bevat CDS elementen uit krijgskunsten als Muay Thai en Silat. Het doel is om ‘je tegenstander’ zo snel mogelijk te kunnen uitschakelen. Uiteraard bouw je er ook flink wat weerbaarheid en zelfvertrouwen mee op. Kom gerust eens kijken op een trainingsavond.

Neemt u ook eens een kijkje op de website van Combat Trainings Center.