Fit&Vitaal

Fit&Vitaal

Sporten als je 50+ bent is net zo belangrijk als goed eten en drinken. Immers is bewegen het goedkoopste medicijn met de gezelligste bijwerking! Ben je iets ouder en is competitiesport niet meer haalbaar, maar je wilt wel graag met leeftijdsgenoten in de zaal bewegen, dan is onze Fit&Vitaal-les misschien een uitdaging voor jou! Het aantal senioren dat aan sport doet, neemt toe. Onderzoekers benadrukken het grote belang van bewegen zowel binnen als buiten. Een actieve leefstijl is van groot belang voor de senioren, zij hebben duidelijk minder gezondheidsproblemen als ze regelmatig in beweging zijn.

 

 


Spierkracht

Zonder enige vorm krachttraining nemen de spieren in kracht en omvang af naarmate we ouder worden. Door inactiviteit kan een persoon van twintig jaar een halve pond per jaar aan spieren verliezen. Na de leeftijd van zestig kan deze afname verdubbelen en dit men proberen te voorkomen Met regelmatige spiertraining kun je dit verlies tegengaan en zelfs opnieuw opbouwen en dus versterken.

Met meer spiermassa is het lichaam in staat meer calorieën te kunnen verbranden. Je verbrandt namelijk ook calorieën in je rustfase, dat is wanneer je niet traint. Het lichaam verbruikt nou eenmaal weinig energie wanneer je vetverhouding groter is ten opzichte van je spieren. Spieren zijn dus eigenlijk essentieel bij het ondersteunen van afvallen. Een pond extra spierweefsel betekent dat je dagelijkse calorieënverbruik kan stijgen met 30 tot 50 procent. Per dag! Krachttraining is een sterk onderschat hulpmiddel om je gewicht onder controle te krijgen.

Fun factor

De Fit&Vitaal les is een les van 45 minuten, beginnend met een warming-up op gezellige muziek. Niet al te ingewikkelde pasjes, maar gewoon lekker bewegen. Daarna volgt er een total work-out, eindigend met de cooling down. Het met elkaar bewegen geeft een “samen sterk” gevoel en bevordert de sociale contacten. Kom naar de Fit&Vitaal-les en ervaar zelf de gezelligheid! Be fit with WestCoastGym!

Een Fit&Vitaal-training volgen?

Download onze Workoutpas en laat ons weten wanneer je langskomt. We zien je dan graag verschijnen tijdens een gratis proefles Fit&Vitaal. Ben je overtuigd dat je gedurende een langere periode fitter wilt worden, je conditie wilt verbeteren of afvallen? Dan vind je hier de tarieven en de mogelijkheid om je aan te melden. Ben je 50 jaar of ouder ontvang je tevens 15% korting op je lidmaatschap bij WestCoastGym.

Trainingstijden
Dinsdag 10.00 - 10.45


Be fit with WestCoastGym!